Kött

I ferbruari kommer det lammkött igen!

Meidän lampaat laiduntavat keväästä syksyyn luonnonlaitumilla ja talvikauden he nauttivat itse paalattua heinää ja paikallisten viljelijöiden ohraa, kauraa ja härkäpapua. Kivennäislisä ja suola tulee muualta. 


Suomessa ei lääkitä lampaita antibiootilla, kuin todella tarvittaessa tulehduksen hoitoon, joten suomalainen lihan on turvallinen valinta. 


Meidän lampaat teurastetaan Eviran hyväksymässä teurastamossa, jossa ne myös leikataan ja vakuumoidaan. 


Leikkuutamme lihat tilausten mukaan, joten kannattaa tehdä oma tilaus / toivomus hyvissä ajoin. Pyrimme toimittamaan lihat tuoreina asiakkaille ja pakastamme vain tarpeen mukaan.

Asiakkaat ovat kehuneet lihatuotteidemme laatua ja tähän palautteeseen pyrimme jatkossakin.


Finsk lantras

Suomenlammas on luontaisesti vähärasvaisempaa, koska rasva ei keräänny itse lihaan.

Karitsan liha on mureaa, hienosyistä ja miedon makuista.

Karitsa on alle vuoden ikäinen ja katsotaan teuraskypsäksi n. 50 kg painoisena, joten ihan pienestä karitsasta ei ole kyse.

Lammas on yli vuoden ikäinen ja liha on hieman voimakkaamman makuista, riippuen lampaan iästä. 

Villasukkalammasta emme myy :)

Luonnonlaitumilla laiduntavat lampaat liikkuvat paljon ja syövät hyvin monipuolisesti luonnon antimia, kuten havuja, ruohoa, kaislaa, sieniä, mustikoita, omenia ym. mitä kyseisellä laitumella luontaisesti kasvaa ja on syötävää.

Möglihet att ha

Om du tycker stark smak, sen välja får, om du tykcer mjukt smak, sen välja lamm.

vanligen in jultiden och påsk vi kan har:

fiol

stek

kottlet

utfilé

innerfilé

nackeskiva med ben

maletkött

kokkött

lägg

sellan:

palvad fiol

palvad stek bitar


link till resepten

https://kotiliesi.fi/juhlat/paasiainen/mysi-lahtisen-lampaanviulu-isoaidin-tapaan-on-legendaarinen-paasiaisohje/


https://lammasyhdistys.fi/kuluttajalle/lammas-karitsa-liha-reseptit/


https://www.lampurinkeittiossa.com/


https://www.alko.fi/juoma-ruoka/yhdista-ja-onnistu/lammas


https://viinimaa.fi/taxonomy/term/86?page=1


https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/paasiainen/helppoa-ruoanlaittoa-karitsasta-ja-lampaasta


Jag min själv änvanda med får / lamm kött bara salt, svartpepper och timjamin, men någonstand jag använda också vitlök, lök, mint, rosmariinia, hunajaa och så vidare.


Beställ kött

Var så god och lämna din kontaktuppgift så tar vi kontakt.