Kött

Meidän lampaat laiduntavat keväästä syksyyn luonnonlaitumilla ja talvikauden he nauttivat itse paalattua heinää ja paikallisten viljelijöiden ohraa, kauraa ja härkäpapua. Kivennäislisä ja suola tulee muualta. 


Suomessa ei lääkitä lampaita antibiootilla, kuin todella tarvittaessa tulehduksen hoitoon, joten suomalainen lihan on turvallinen valinta. 


Meidän lampaat teurastetaan Eviran hyväksymässä teurastamossa, jossa ne myös leikataan ja vakuumoidaan. 



I 16.2 2024 kommer igen lammkött att sälja

Vi styckar kött efter beställning, så det är värt att göra egen beställning i god tid. 

Kunderna har berömt kvaliteten på våra köttprodukter och vi kommer att fortsätta att sträva efter denna feedback.


Finsk lantras

Suomenlammas on luontaisesti vähärasvaisempaa, koska rasva ei keräänny itse lihaan.

Karitsan liha on mureaa, hienosyistä ja miedon makuista.

Karitsa on alle vuoden ikäinen ja katsotaan teuraskypsäksi n. 50 kg painoisena, joten ihan pienestä karitsasta ei ole kyse.

Lammas on yli vuoden ikäinen ja liha on hieman voimakkaamman makuista, riippuen lampaan iästä. 

Villasukkalammasta emme myy :)

Luonnonlaitumilla laiduntavat lampaat liikkuvat paljon ja syövät hyvin monipuolisesti luonnon antimia, kuten havuja, ruohoa, kaislaa, sieniä, mustikoita, omenia ym. mitä kyseisellä laitumella luontaisesti kasvaa ja on syötävää.

Möglihet att ha

Om du tycker stark smak, sen välja får, om du tykcer mjukt smak, sen välja lamm.

vanligen in påsk vi kan har:

fiol

stek (med ben)

karé 

kottlet

nacke med ben

entrecô (nacke utan ben)

maletkött

om behöv är möglihetet

utfilé

innerfilé

lägg 


link till resepten

https://kotiliesi.fi/juhlat/paasiainen/mysi-lahtisen-lampaanviulu-isoaidin-tapaan-on-legendaarinen-paasiaisohje/


https://lammasyhdistys.fi/kuluttajalle/lammas-karitsa-liha-reseptit/


https://www.lampurinkeittiossa.com/


https://www.alko.fi/juoma-ruoka/yhdista-ja-onnistu/lammas


https://viinimaa.fi/taxonomy/term/86?page=1


https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/paasiainen/helppoa-ruoanlaittoa-karitsasta-ja-lampaasta


Jag min själv änvanda med får / lamm kött bara salt, svartpepper och timjamin, men någonstand jag använda också vitlök, lök, mint, rosmariinia, hunajaa och så vidare.


Beställ kött

Var så god och lämna din kontaktuppgift så tar vi kontakt.