Meat

Meidän lampaat laiduntavat keväästä syksyyn luonnonlaitumilla ja pelloilla sekä talvikauden he nauttivat itse paalattua heinää ja paikallisten viljelijöiden ohraa, kauraa ja härkäpapua. Kivennäislisä ja suola ovat myös suomalaista, mutta nämä tulevat Houtskarin ulkopuolelta. 

In Finland we don't give our sheep any medicin without nessesery illness, so finnish sheep / lamb meat is safe choise.

Lampaamme teurastetaan Ruokaviraston hyväksymässä teurastamossa, jossa ne myös leikataan ja vakuumoidaan. 


Leikkuutamme lihat tilausten mukaan, joten kannattaa tehdä oma tilaus / toivomus hyvissä ajoin. Pyrimme toimittamaan lihat tuoreina asiakkaille ja pakastamme vain tarpeen mukaan.

Asiakkaat ovat kehuneet lihatuotteidemme laatua ja tähän palautteeseen pyrimme jatkossakin.



In summertime we might have frozen sheep meat.


Suomenlammas

Suomenlammas on luontaisesti vähärasvaisempaa, koska rasva ei keräänny itse lihaan.

Karitsan liha on mureaa, hienosyistä ja miedon makuista.

Karitsa on alle vuoden ikäinen ja katsotaan teuraskypsäksi n. 50 kg painoisena, joten ihan pienestä karitsasta ei ole kyse.

Lammas on yli vuoden ikäinen ja liha on hieman voimakkaamman makuista, riippuen lampaan iästä. 

Villasukkalammasta emme myy :)

Luonnonlaitumilla laiduntavat lampaat liikkuvat paljon ja syövät hyvin monipuolisesti luonnon antimia, kuten havuja, ruohoa, kaislaa, sieniä, mustikoita, omenia ym. mitä kyseisellä laitumella luontaisesti kasvaa ja on syötävää.

Products

Sheeps meat taste little stronger than lambs meat.

Normal we have:

viulu

paisti

parikyljys

ulkofilé

sisäfilé

luullisia niskakiekkoja

jauheliha

keittoliha

potka

Harvemmin:

savuviulu

savulihaa palana



Links to the recepies:

https://lammasyhdistys.fi/kuluttajalle/lammas-karitsa-liha-reseptit/


https://www.lampurinkeittiossa.com/


https://www.lampurinkeittiossa.com/


https://www.alko.fi/juoma-ruoka/yhdista-ja-onnistu/lammas


https://viinimaa.fi/taxonomy/term/86?page=1


https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/paasiainen/helppoa-ruoanlaittoa-karitsasta-ja-lampaasta


Itse maustan lampaan / karitsan lihaa usein vain suolan, mustapippurin ja timjamin sekoituksella, mutta välillä intoudun lisäilemään fiiliksen mukaan mm. valkosipulia, sipulia, minttua, rosmariinia, hunajaa yms.


Oder meat

Leave your contact information so we can take contact as soon as possible