Meat
Meidän lampaat laiduntavat keväästä syksyyn luonnonlaitumilla ja pelloilla sekä talvikauden he nauttivat itse paalattua heinää ja paikallisten viljelijöiden ohraa, kauraa ja härkäpapua. Kivennäislisä ja suola ovat myös suomalaista, mutta nämä tulevat Houtskarin ulkopuolelta.
In Finland we don't give our sheep any medicin without nessesery illness, so finnish sheep / lamb meat is safe choise.
Lampaamme teurastetaan Ruokaviraston hyväksymässä teurastamossa, jossa ne myös leikataan ja vakuumoidaan.
Leikkuutamme lihat tilausten mukaan, joten kannattaa tehdä oma tilaus / toivomus hyvissä ajoin. Pyrimme toimittamaan lihat tuoreina asiakkaille ja pakastamme vain tarpeen mukaan.
Asiakkaat ovat kehuneet lihatuotteidemme laatua ja tähän palautteeseen pyrimme jatkossakin.
In summertime we might have frozen
sheep meat.

Suomenlammas
Suomenlammas on luontaisesti vähärasvaisempaa, koska rasva ei keräänny itse lihaan.
Karitsan liha on mureaa, hienosyistä ja miedon makuista.
Karitsa on alle vuoden ikäinen ja katsotaan teuraskypsäksi n. 50 kg painoisena, joten ihan pienestä karitsasta ei ole kyse.
Lammas on yli vuoden ikäinen ja liha on hieman voimakkaamman makuista, riippuen lampaan iästä.
Villasukkalammasta emme myy :)
Luonnonlaitumilla laiduntavat lampaat liikkuvat paljon ja syövät hyvin monipuolisesti luonnon antimia, kuten havuja, ruohoa, kaislaa, sieniä, mustikoita, omenia ym. mitä kyseisellä laitumella luontaisesti kasvaa ja on syötävää.

Products
Sheeps meat taste little stronger than lambs meat.
Normal we have:
viulu
paisti
parikyljys
ulkofilé
sisäfilé
luullisia niskakiekkoja
jauheliha
keittoliha
potka
Harvemmin:
savuviulu
savulihaa palana

Links to the recepies:
https://lammasyhdistys.fi/kuluttajalle/lammas-karitsa-liha-reseptit/
https://www.lampurinkeittiossa.com/
https://www.lampurinkeittiossa.com/
https://www.alko.fi/juoma-ruoka/yhdista-ja-onnistu/lammas
https://viinimaa.fi/taxonomy/term/86?page=1
https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/paasiainen/helppoa-ruoanlaittoa-karitsasta-ja-lampaasta
Itse maustan lampaan / karitsan lihaa usein vain suolan, mustapippurin ja timjamin sekoituksella, mutta välillä intoudun lisäilemään fiiliksen mukaan mm. valkosipulia, sipulia, minttua, rosmariinia, hunajaa yms.