Meat

Meidän lampaat laiduntavat keväästä syksyyn luonnonlaitumilla ja pelloilla sekä talvikauden he nauttivat itse paalattua heinää ja paikallisten viljelijöiden ohraa, kauraa ja härkäpapua. Kivennäislisä ja suola ovat myös suomalaista, mutta nämä tulevat Houtskarin ulkopuolelta. 

In Finland we don't give our sheep any medicin without nessesery illness, so finnish sheep / lamb meat is safe choise.

Lampaamme teurastetaan Ruokaviraston hyväksymässä teurastamossa, jossa ne myös leikataan ja vakuumoidaan. 


Leikkuutamme lihat tilausten mukaan, joten kannattaa tehdä oma tilaus / toivomus hyvissä ajoin. Pyrimme toimittamaan lihat tuoreina asiakkaille ja pakastamme vain tarpeen mukaan.

Asiakkaat ovat kehuneet lihatuotteidemme laatua ja tähän palautteeseen pyrimme jatkossakin.



At 16.2.2024 comes lamb meat  to shop

8.3. is coming a new batch fresh meat


Finnsheep

Finnish lamb is naturally less fat because fat does not accumulate in the meat itself.

The lamb's meat is crumbly, exquisly and mildly flavoured.

The lamb is less than one year old, and it considered to be about 50 kg when those times come full, so it is not a small lamb.

The sheep is more than a year old, and the meat has a stronger flavor, depending on the age of the sheep.

Sheep grazing on natural pastures move a lot and eat a wide variety of natural food, such as conifers, grass, reeds, mushrooms, blueberries, apples, etc. which in the pasture in which it naturally grows and is edible.

Products

Sheeps meat taste little stronger than lambs meat.

Normal we have:

fiddle

roast (with bone)

double chop

minced meat

Sometimes:

karé 

neck with bone

entrecôte (neck)

sirloin

tenderloin

ribs

Shank

very rare:

smoked fiddle 

piece of smoked meat



Links to the recepies:

https://lammasyhdistys.fi/kuluttajalle/lammas-karitsa-liha-reseptit/


https://www.lampurinkeittiossa.com/


https://www.lampurinkeittiossa.com/


https://www.alko.fi/juoma-ruoka/yhdista-ja-onnistu/lammas


https://viinimaa.fi/taxonomy/term/86?page=1


https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/paasiainen/helppoa-ruoanlaittoa-karitsasta-ja-lampaasta


Itse maustan lampaan / karitsan lihaa usein vain suolan, mustapippurin ja timjamin sekoituksella, mutta välillä intoudun lisäilemään fiiliksen mukaan mm. valkosipulia, sipulia, minttua, rosmariinia, hunajaa yms.


Oder meat

Leave your contact information so we can take contact as soon as possible