Ajankohtaista

Vielä on lammaspaimenloma mahdollista

6.10. tilanne:

Nykyisten varausten jälkeen aloitamme remonttia / remontteja, jolloin teemme eristystyötä yms.

Lampaat ja karitsat ovat laitumilla. Lampaita on laajalti Houtskarin alueella, niin kotikylän raitilla kuin vähän kauempana venematkan päässä saarissa. Lammaspaimenet hoitavat kylän alueella olevia laitumia, mistä valita joko kaikki tai vain jonkun, jossa voi karitsoja ja emoja kesyttää ja hoivata. Lähes kaikki emot ovat kyllä aika kesyjä, mutta ei kuitenkaan kaikki. 

Olemme noutaneet lampat kotiin saarista.  Nyt on käynnissä uusi astutuskausi.

Kesän mittaan meillä on ollut laajakirjoinen joukko lammaspaimenia ja jokaiselle on löytynyt omat suosikit. Aivan paimentalon naapurissa ollut tyttökaritsoiden laidun on ollut ehdoton suosikki ja täällä on ollut muutama jokaisen suosima, sekä sellaisia, jotka ovat valloittaneet tietyt paimenet. Lisäksi sydämenvalloittajia löytyi paljon myös muiden laitumien lampaista. Meidät valloitti nämä kaikki ihanat lammaspaimenet, tulivat he sitten isolla joukolla tai yksin  - kaikki ovat olleet tervetulleita!

Lampaiden lisäksi lammaspaimenet ovat ihailleet monimuotoista luontoa, kuvanneet, kasveja, perhosia sekä lintuja sekä kävelleet idyllisen kylän teitä ristiin rastiin - aina ei ihan tarkoituksella. Kaiken päälle he rentoutuivat saunomalla, grillailemalla ja ihan vain oleilemalla omalla pihalla. 

Ei riittänyt, että lampaitamme käytiin meillä rapsuttelemassa vaan lisäksi 3 uuhikaritsaa löysivät uuden kodin ihanan lapsiperheen luota. On aina ihanaa, että kiltit ja ihmisrakkaat lampaat saavat jatkaa eloaan paikassa, jossa he ovat arvostettuja lemmikkejä.

Lisää tietoa lammaspaimenlomasta Houtskarissa löytyy tästä 

Päivitetty 6.10.2019

Tilaa palvelumme

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä niin pian kuin voimme. 

Huomaa myös linkit tekstissä, joiden kautta pääset tutustumaan valittuun aiheeseen paremmin.