Langat

Jälleenmyymme tilallamme Paimiolaisen Vuonueen lankoja. 

Lankojen villat ovat kerätty ympäri Suomea, myös meidän tilaltamme, ja jatkokäsitelty langoiksi. Vuonueella on useita jälleenmyyjiä, verkkokauppa ja juuri avattu tilapuoti. 

Unelma
Unelma
Pentti
Pentti
Wilhelmi
Wilhelmi

Unelma, karitsanvillainen hahtuvalanka

100% suomalainen karitsanvilla

Paino n. 100 g

paksuus 285 tex 3

puikkosuositus 6-7 mm

villapesu 40°C tai käsinpesu

Erittäin pehmeä karitsanvillainen hahtuvalanka, joka on parhaimmillaan muhkeissa asusteissa, kuten myssyissä, huiveissa ja lapasissa. Sopii mainiosti myös huovutettavaksi.

Karitsoiden ensimmäinen kaikkein pehmoisin villa valikoidaan korkealaatuiseen hahtuvalankaamme. Pesu on tehty hellävaroen ja langassa on jäljellä lanoliinia.

Ei koinsuojausta tai kemiallisia käsittelyitä.

18,90 €

Pentti, tencel- vahvistettu villasukkalanka

70 % suomalaista lampaanvillaa

30 % tencel- puukuitu

n. 100 g = 240 m

paksuus 140 tex 3, DK

puikkosuositus 3 - 5 mm

villapesu 40°C tai käsinpesu

Monikäyttöinen lanka, jossa on sama koostumus kuin Pentti villasukkalangassa, mutta löysempi kierre. Sen ansiosta lanka tuntuu vieläkin pehmeämmältä ja soveltuu hyvin villapaitoihin, lapasiin, huiveihin ja pipoihin. Puukuidusta valmistetulla Tencelillä vahvistettu lanka on luonnostaan antibakteerinen, kosteutta siirtävä, ekologinen ja täysin biohajoava. Tencel tuo lankaan silkkistä kiiltoa ja pehmeyttä, mutta käytössä villa hieman pörröttyy.

Pentti paitalankaan on helppo löytää erilaisia ohjeita, sillä siihen käyvät kaikki, joissa on DK- paksuinen lanka.

15,90 €

Wilhelmi, tencel- vahvistettu villasukkalanka

70 % suomalainen lampaanvilla

30 % tencel

n. 100 g = 400 m

140 tex 2, fingering

puikkosuositus 2 - 3 mm

villapesu 40°C tai käsinpesu

Kaksisäikeinen, tiukkakierteinen lanka, joka soveltuu hienostuneempiin käsitöihin; pitsineuloksiin, villasukkiin, villapaitoihin, lapasiin, myssyihin ja huivien kudontaan. Villasukkiin suosittelemme tiivistä ja kantapäästä vahvennettua neulosta. Puukuidusta valmistetulla tencelillä vahvistettu lanka on luonnostaan antibakteerinen, kosteutta siirtävä, ekologinen ja täysin biohajoava. Tencel tuo lankaan kiiltoa ja aavistuksen silkkisyyttä. Käytössä villa hieman pörröttyy, mutta ei kuitenkaan nyppyynny. Naisten lyhytvartisiin sukkiin riittää yksi kerä, isompiin suosittelemme kahta.15,90 €

Manta

100% suomalaista lampaanvillaa

Pesusuositus: Käsinpesu, villapesu

100g = n. 180 m 

Paksuus: 180 tex x 3

Puikkosuositus: 3,5 - 5,5 mm

Helppo käyttää monenlaisissa neuleissa mm. islantilaisen Lettlopin korvaavana lankana, sillä sen kanssa pääset samaan neuletiheyteen. Langan huopumisominaisuutta voidaan käyttää hyväksi, sillä lanka huopuu kauniin tasaisesti ja pehmeästi.

Tuotteen valmistuksessa ei ole käytetty kemiallisia käsittelyitä (värjäys, konepesunkestävyys, koinsuojaus), joten sen lämpimyys ja kosteudenimemiskyky ovat tallella. Lanka on pesty hellävaroin, joten siinä on jäljellä luonnollista lanoliinia.

12,90 €