Liha

Meidän lampaat laiduntavat keväästä syksyyn luonnonlaitumilla ja pelloilla sekä talvikauden he nauttivat itse paalattua heinää ja paikallisten viljelijöiden ohraa, kauraa ja härkäpapua. Kivennäislisä ja suola tulee muualta. 


Suomessa ei lääkitä lampaita antibiootilla, kuin todella tarvittaessa, joten suomalainen lihan on turvallinen valinta. 


Meidän lampaat teurastetaan Ruokaviraston hyväksymässä teurastamossa, jossa ne myös leikataan ja vakuumoidaan. 


Leikkuutamme lihat tilausten mukaan, joten kannattaa tehdä oma tilaus / toivomus hyvissä ajoin. Pyrimme toimittamaan lihat tuoreina asiakkaille ja pakastamme vain tarpeen mukaan.

Asiakkaat ovat kehuneet lihatuotteidemme laatua ja tähän palautteeseen pyrimme jatkossakin.


Kesäaikana on mahdollisuus ostaa pakastettua karitsan- ja lampaanlihaa varastotilanteen mukaan. 



Suomenlammas

Suomenlammas on luontaisesti vähärasvaisempaa, koska rasva ei keräänny itse lihaan.

Karitsan liha on mureaa, hienosyistä ja miedon makuista.

Karitsa on alle vuoden ikäinen ja katsotaan teuraskypsäksi n. 50 kg painoisena, joten ihan pienestä karitsasta ei ole kyse.

Lammas on yli vuoden ikäinen ja liha on hieman voimakkaamman makuista, riippuen lampaan iästä. 

Villasukkalammasta emme myy :)

Luonnonlaitumilla laiduntavat lampaat liikkuvat paljon ja syövät hyvin monipuolisesti luonnon antimia, kuten havuja, ruohoa, kaislaa, sieniä, mustikoita, omenia ym. mitä kyseisellä laitumella luontaisesti kasvaa ja on syötävää.

Valikoima

Lammasta suositaan, kun haluaa vahvempaa makua ja karitsan liha on miedompaa.

Perusvalikoimassa on yleensä:

viulu

paisti

parikyljys

ulkofilé

sisäfilé

luullisia niskakiekkoja

jauheliha

keittoliha

potka

Harvemmin:

savuviulu

savulihaa palana



Resepti-linkkejä

https://lammasyhdistys.fi/kuluttajalle/lammas-karitsa-liha-reseptit/


https://www.lampurinkeittiossa.com/


https://www.alko.fi/juoma-ruoka/yhdista-ja-onnistu/lammas


https://viinimaa.fi/taxonomy/term/86?page=1


https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/paasiainen/helppoa-ruoanlaittoa-karitsasta-ja-lampaasta


Itse maustan lampaan / karitsan lihaa usein vain suolan, mustapippurin ja timjamin sekoituksella, mutta välillä intoudun lisäilemään fiiliksen mukaan mm. valkosipulia, sipulia, minttua, rosmariinia, hunajaa yms.


Tilaa lihaa / Beställ kött

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä niin pian kuin voimme.

Var så god och lämna din kontaktuppgift så tar vi kontakt.